Lån penge til opstart af virksomhed

  • af

Ønsker du at starte din egen virksomhed, men er usikker på hvordan du skal få løn i virksomheden? Eller ønsker du blot finansiering til at skab et produkt eller en service, som du ikke nødvendigvis har stående på kontoen på nuværende tidspunkt? Så skal du måske låne penge til opstart af virksomhed for at komme ordenligt i gang. Lån penge til opstart af virksomhed hvis overstående lyder passende på det du søger efter. Lån penge til virksomhed hvis du kan se at det er en god investering, og hvis du ikke kan det, så bør du spare pengene op enten privat eller i selve virksomheden.

Erhvervslån til virksomhed

Et erhvervslån til en virksomhed er bare et helt almindeligt lån, som dog er lavet til dit CVR nummer og selskab. De fleste lån man laver til en virksomhed heddder erhvervslån, medmindre man optager lånet privat fordi banken eller lånudbyderen ikke kunne godkende et lån til virksomheden. Et erhvervslån til en virksomhed har som regel personlig hæftelse, hvis lånet er i en størrelse hvor der er en sandsynlighed for at virksomheden ikke kan betale lånet tilbage igen. Når man laver personlig hæftelse, så betyder det at hvis virksomheden ikke kan betale for lånet, så bliver man personlig ansvarlig for at betale lånet tilbage igen.

Grunde til at optage lån til en virksomhed

Der kan være mange grunde til hvorfor man ønsker at tage et lån til sin virksomhed, men én af de primære grund er naturligvis at man mangler finansiering. Men hvilke årsager kan der generelt være til at optage lån til en virksomhed?

  • Fordi du har idéen men mangler penge
  • Fordi du mangler løn i opstartsperioden
  • Fordi du skal skabe et produkt eller en service som koster mange penge
  • Fordi virksomhenden skal vækste
  • Fordi du vil fortage køb af virksomhed

Dette var 5 eksempler på grunde til hvorfor man kan optage lån til en virksomhed. Der er mange flere grunde til hvorfor man optager et lån til opstart af en virksomhed, men disse 5 grunde er nogle af de primære årsager til at folk optager lån til virksomheder.

Lån til køb af virksomhed

Når man optager et lån til køb af virksomhed, så er der nogle ting du skal være opmærksom på inden du gør dette. Hvis du tager et lån til køb af virksomhed, så skal du naturligvis have en plan for at tilbagebetale lånet igen. Så du bør være helt sikker på at det er en god investering, for ellers så kan du ende med en gæld bagefter som du hæfter personligt for, da denne type lån som regel altid kræver at man hæfter personligt, uanset om man gør det igennem et selskab som et anpartsselskab eller ej.

Et lån til køb af virksomhed sker oftest igennem banken, medmindre du vil tage et lån privat for at opkøb en virksomhed. Derfor er der også nogle stramme regler for hvordan budgettet skal se ud, og hvordan din egen personlige økonomi ser ud, når du vil taget et lån til køb af virksomhed.

Hvor kan man få et virksomhedslån?

Hvor kan man få et virksomhedslån?

Der er mange muligheder for at optage virksomhedlån, men der er også lige så mange regler og krav som der er muligheder derude. Derfor er det vigtigt at du først og fremmest ved om du opfylder de krav de forskellige virksomhedslån inden du begynder at ansøge en hel masse. Der er mange som får afslag på deres lån, fordi de ikke opfylder disse krav.

Men lad os kigge på hvilke steder hvor man kan få et virksomhedslån.

Banken

Banken er et oplagt sted af at ansøge om et virksomhedslån / erhvervslån. Banken er ofte det sted hvor du får den laveste rente på at optage et virksomhedslån. Desværre er denne mulighed ikke realistisk for mange virksomhed der er i opstartsfasen og derfor kan de ikke få lov at optage lån til opstart af virksomhed, før de har vist mellem 1 og 3 hele regnskabsår med positive resultater. Og det er trods alt svær, når man først lige er startet.

Crowdlending

Crowdlending er en af de nyere måder at skaffe kapital til sin virksomhed. Her optager man et lån igennem en crowdlending platform, hvor der sidder hundredevis af investorer klar til at låne penge ud til din virksomhed imod at de får en månedlig rente, præcist som hvis du havde lånt penge i banken. Forskellen er bare, at der er nogle helt andre krav for at optage dette lån, som f.eks. at det ofte er lettere, men at man naturligvis stadig skal have et stærkt budget, og en solid virksomhedsplan for at få lov til dette. Du kan også læse mere om investering i crowdlending her

En investor

Hvis de øvrige lånemuligheder ikke er realistiske, så er der også den mulighed, at du søger efter en investor til din virksomhed. En investor kan låne dig penge til alt lige fra løn, til vækst i virksomheden, udvidelse af varelager og meget mere. Du skal dog naturligvis være klar til at skulle afgive en del af din virksomhed til denne investor, hvis dette er den mulighed du vælger.

Lån penge til enkeltmandsvirksomhed

Hvis du vil låne penge til en enkeltmandsvirksomhed, så svare det stort set til at du optager et lån privat, da du hæfter præcist på samme måde som hvis du tog et lån til dig selv. Lån penge til enkeltmandsvirksomhed, hvis du har brug for penge til at vækste, eller til at skabe et produkt, men det er ikke en god ide at låne penge til din egen løn i mange tilfælde, da det ofte er her hvor mange ikke kan betale tilbage igen fordi de ikke har fået ”noget” for pengene. Når man taget et lån til en enkeltmandsvirksomhed, så hæfter man personligt. Du kan finde et udvalg af disse lån her hvor du kan skabe dig selv et overblik over mulighederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *