Sådan får du styr på din virksomhed

  • af
Sådan får du styr på din virksomhed

Der er mange virksomheder, som kunne tjene flere penge, hvis de havde bedre styr på deres arbejdsprocesser og dermed deres daglige kalender. Tænk på at når du bestiller en burger på McDonald’s, så ved alle ansatte, hvad de skal gøre. Mange af dem har været der i kort tid, og alligevel er der styr på alt. Hvis du sammenligner det lige over med din lokale grill, så ved du godt, at de ikke bare kunne ansætte en i morgen. Her ville alt sejle i lang tid.

Selvom du sikkert ikke sælgere burgere, er det præcis de samme principper. Du bruger alt for mange penge og tid på uvæsentlige opgaver, hvis I ikke har en klar strategi for jeres virksomhed. Alle små virksomheder kan vokse, hvis I får styr på jeres virksomhed.

Få styr på regnskabet

Det er klart, at det hele starter med, om du har styr på dit regnskab. Der er aldrig nogen, der har udvidet deres virksomhed, hvis de ikke havde styr på deres økonomi. Det gælder også for dig og din virksomhed.

Mange har stadigvæk gammeldags regnskabsprogrammer, som det kun er deres bogholder kan finde ud af. Det skal du starte med at skifte, så I har et fleksibelt og fuldautomatisk regnskabsprogram.

Mange forstår ikke helt, hvor vigtig denne del er. Men det skal ikke være besværligt at lave regnskab, det skal stort set være ligeså simpelt, som hvis I bestilte en kop kaffe. Det hele skal foregå så automatisk som muligt, og det er der mange muligheder for i dag. Det betyder også, at flere i virksomheden kan få adgang til nøgletal, uden at I behøver lange rapporter, da I kan opstille noget simple grafik som alle forstår. På den måde kan I træffe bedre økonomiske beslutninger for virksomheden.

Uddannelse er næste skridt

Mange ledere sidder fast i gammeldags tankegang, og de ved ikke helt, hvordan de skal udvide virksomheden. Her findes der en række indenlandske og udenlandske MBA programmes, som kan få dig som leder op på et helt andet niveau.

Du lærer mange værdifulde informationer på den slags uddannelser. Du lærer, hvordan du skal tænke forretning, og hvordan du hele tiden kan udvide din virksomhed, samtidig med at I faktisk øger kvaliteten på jeres produkter eller serviceydelser. En god virksomhed er en virksomhed, som altid er i bevægelse og som hele tiden bliver bedre.

Du lærer også, hvordan du bliver en god leder, og får folk til at se op til dig. Det hele handler om, at du får de rigtige kompetencer, og dermed har alle også lyst til at gå lidt længere for virksomheden. Alle succesfulde virksomheder har brug for en leder, som går forrest.

Alt er en proces

Mange kan ikke lide at tænke på deres virksomhed som en stor proces. Det skyldes, at de føler, at det holder dem tilbage, hvis de skal tænke på den måde. Det er klart, at hvis du arbejder for Novo Nordisk, så er du vant til denne form for tankegang, da de ikke må lave fejl. Bl.a. pga. lovgivning.

Her er det vigtigt, at du er din egen chef og egen kontrolgruppe, så I hele tiden sørger for at være bedre. Det må ikke være tilfældigt, hvordan I laver forretning, for så kan I ikke tilbyde kunderne det samme produkt hver eneste gang.

Tænk over hvad I arbejder med, og tænk over hvornår jeres arbejde går godt, og hvornår det kunne være bedre. Alle i virksomheden kan være med til at komme med forslag til forbedringer, men det kræver, at I ved, hvordan processen foregår i dag. På den måde får I altid samme produkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *