Sådan fastholder du nemmere dine ansatte

Uanset om du er nystartet iværksætter eller har været i gang i flere år, er fastholdelse af dine ansatte yderst vigtig for, at din virksomhed kan opnå succes. Det er der flere grunde til. For det første er dygtige ansatte ganske enkelt en nødvendighed, når virksomheden når en vis størrelse. For det andet er det omkostningstungt – både ift. tid og penge – hvis du igen og igen må vinke farvel til dine ansatte, fordi de søger andre græsgange.

Men hvad kan du selv gøre for at undgå, at dette sker? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Tilfredse medarbejdere er nemmere at fastholde

Når du skal gøre en indsats for at fastholde dine ansatte, skal du fra start have øje for, at det er meget nemmere at fastholde tilfredse medarbejdere. Bliver dine medarbejdere derimod først utilfredse, kan det være meget svært at fastholde dem, og tilmed kan det også nemt påvirke både effektivitet og arbejdsmiljø negativt.

Der er derfor ingen tvivl om, at du bør forsøge at holde dine ansatte tilfredse. Men hvordan gør du så det? Tilfredshed med sit job kan skyldes mange ting. Blandt de vigtigste parametre er selvfølgelig lønnen, men også trivsel og udfordrende arbejdsopgaver kan være med til, at en medarbejder er mere tilfreds med jobbet.

Personalegoder

En anden måde at fastholde dine medarbejdere på er at sørge for, at de har en række personalegoder, som gør jobbet mere attraktivt. Det kan både være materielle personalegoder som f.eks. fri telefon eller firmabil, men det kan også være firmaforsikring eller firmapension, som er med til at give øget tryghed for den ansatte.

Det betyder dog ikke, at du blot kan fylde på med personalegoder, og så er den hellige grav bevaret. Personalegoder kan – afhængigt af hvilke personalegoder, der er tale om – også være yderst omkostningstunge, og der er derfor vigtigt, at du vælger de personalegoder, som medarbejderne selv er mest interesseret i.

Spørg dine medarbejdere

Den nemmeste måde at fastholde sine medarbejdere på er dog at være direkte. Spørg dem ganske enkelt, hvad der skal til, for at de kan se sig selv på arbejdspladsen om 5 eller 10 år, og forsøg så så vidt muligt at efterleve deres ønsker i det omfang, at de er rimelige. Og husk så, at selv om der er omkostninger forbundet med at fastholde dine ansatte, så er det i langt de fleste tilfælde peanuts ift. de omkostninger, der er ved at skulle finde nye ansatte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *