Sådan skriver du gode SEO tekster

  • af
Sådan skriver du gode SEO tekster

Der er mange definitioner i dag anno 2020 på, hvordan du skriver gode SEO-tekster. Helt overordnet handler det om, at du skriver relevant indhold til din hjemmeside.

Du ville på forhånd, skulle vælge et eller flere udvalgte søgeord, som herefter flettes ind i teksten, hvor det giver mening. Ligeledes skal ordene skrives ind på en naturlig måde.

Det kan lyde overkommeligt for de fleste, men udfordringen kommer hurtigt, idet at ingen rigtigt kender 100 % til, hvad eksempelvis Googles reelle krav til en tekst helt konkret er.

Derfor er der aldrig noget, som er helt rigtigt eller forkert at gøre, men vi ved, at der findes forskellige krav og parametre, som du kan justere frem og tilbage for at opnå den bedste placering i søgeresultaterne.

Enhver søgemaskines drøm er godt indhold. Fælles for alle søgemaskinerne er, at de altid vil prioritere den tekst, der giver mest værdi til den besøgende. Dette er derfor essentielt, hvis du ønsker at opnå de bedste resultater.

Hvad er SEO?

SEO eller på dansk “Søgemaskineoptimering” er en forkortelse af ordene “Search Engine Optimization”.

SEO er den organiske potentielle trafik, som du har mulighed for at drive ind til din hjemmeside via blandt andet fyldestgørende og relevant indhold på din hjemmeside.

Den mest kendte og omtalte søgemaskine er Google, men der findes andre alternativer, som Yahoo eller Bing, hvor der ligeledes er mulighed for at drive trafik ind til din hjemmeside med det rette arbejde og indhold.

Udover at du kan arbejde med indholdet på dit website, er der flere andre grene af SEO. Det kan være optimering af den tekniske bagvedliggende del af din hjemmeside eller din sidestruktur.

Hastigheden på dit website og dine interne links rundt på hele din side, er ligeledes vigtige elementer af din SEO optimering.

Herudover kommer der linkbuilding, som er endnu et emne inden for SEO, som kan være med til at skubbe dine placeringer i toppen af søgemaskinerne ved de rigtige links og det rigtige arbejde.

Du kan med andre ord påvirke dine organiske resultater i søgemaskinerne, hvis du arbejder effektivt med SEO.

Hvad er en SEO tekst?

En effektiv og god SEO tekst er en tekst på din hjemmeside, som er optimeret ud fra en gennemarbejdet søgeordsanalyse.

Laver du ikke en søgeordsanalyse inden du påbegynder tekstforfatningen af din SEO tekst, vil du hurtigt opdage, at det ikke er sikkert, at den tekst du har skrevet vil ramme de helt rigtige brugere.

Aktuelt betyder det også, at du ikke vil fange nær så mange brugere via dine skrevne tekster, da de ikke vil blive opfanget i søgemaskinerne på samme vis, som hvis du havde lavet en søgeordsanalyse i forvejen.

Med en søgeordsanalyse har du en idé om, i hvilken retning teksten skal optimeres. Således at teksten bedst muligt rammer de mange krav og parametre Google eller andre søgemaskiner i dag har, for at opnå den højest mulige placering i søgeresultaterne.

Hvis du ønsker, at opnå de bedste resultater med dine SEO tekster, er det dog yderst vigtigt, at du ikke kun skriver til søgemaskinerne, men at dine tekster er skrevet til direkte til brugeren.

Ønsker du at lære mere omkring SEO/søgemaskineoptimering, så kan vi anbefale at læse denne guide til SEO optimering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *