Tre gode overvejelser før du investerer virksomhedens penge

 

De fleste kan se det attraktive ved at investere – du bruger typisk nogle af dine penge med håbet om, at afkastet gerne skulle blive større end det beløb, du startede ud med at lægge i investeringen. Fordelen er åbenlys men for at føre denne til dørs, kræver det typisk flere forskellige ting – både af markedet men også af dig som investor.

Investering giver ansvar

Uanset om du sidder enemand i en enkeltmandsvirksomhed eller er ansat i en større virksomhed, vil der altid være nogle overvejelser at gøre sig, hvis du har en stilling, som gør det muligt at foretage investeringer på virksomhedens vegne. Selvom det ikke er dine ”egne” penge, hviler der stadigvæk et stort ansvar på skuldrene af dig, når du vælger at investere noget af virksomhedens egenkapital.

Dit ønske og håb er med stor sandsynlighed, at du foretager en investering, som vil give virksomheden afkast. Dette vil skaffe nogle økonomiske midler, som kan bruges til nye initiativer eller materielle køb, der gerne skal forbedre virksomhedens drift i sidste ende. 

Overvej fordelene ved futures

Det kan være en god idé at overveje alternativer til den velkendte aktieinvestering, hvis du overvejer at investere nogle af virksomhedens penge. Et godt alternativ kan eksempelvis være investering i futures. Futures og investering heri indebærer, at du indgår en aftale om køb af salg af et udvalgt aktiv til en bestemt kurs på et fastlagt fremtidigt tidspunkt.

Aktiverne, du handler med, kan være alt fra indekser og valutaer til i råvarer i form af guld og olie. På det fastsatte fremtidige tidspunkt vil kursen, for det valgte aktiv, afgøre, om du har tabt eller fået gevinst på investeringen. Fremtidsaspektet for din futures investering kan for nogen opleves som en vis usikkerhed, men dette opvejes af den gode mulighed for at handle på specifikke investeringer.

Har du nok erfaring?

Hvis du som investor også formår at sætte dig godt ind i markedet og oplever, at din erfaring giver dig mulighed for at forudse nogle dele af markedet, vil dette kunne hjælpe dig godt på vej med din futures investering.

Måske kan du se fordelene ved at investere i futures, eller måske ønsker du bare at tage afstand fra det, til tider, turbulente aktiemarked. Du behøves ikke nødvendigvis nøjes med at vælge én investeringsform, men kan sagtens investere i futures samtidig med du handler med forex og cfd’er – så længe du kan bevare overblikket.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *