Hvorfor skal I skifte fra PC til workstation?

  • af

Der er ingen tvivl om, at opfindelsen af computere og internettet har gjort manges arbejdsdag nemmere. Dog er vi nu nået til en tid i vores samfund, hvor det ikke er enkelt at vælge en computer, fordi der er så mange muligheder. Ligeledes har vi nu muligheden for at vælge workstations til vores medarbejdere – hvilket unægteligt har stor indflydelse på både medarbejderens arbejdsglæde, men bestemt også i forbindelse med effektivitet.

I denne artikel vil vi dykke ned i, hvad en workstation er og hvorfor det kan være fordelagtigt at investere i workstations til dine medarbejdere.

Hvad er forskellen på en computer og en workstation?

Mange stiller sig selv dette spørgsmål – for er en workstation ikke blot en computer? En workstation er ganske vist en computer, men det er en optimeret én af slagsen.

En workstation har specifikke certificeringer, som også er kaldet ISV certificeringer. ISV står for Independent Software Vendor. Disse certificeringer er skabt af en masse af de store software producenter såsom Adobe, Autodesk og mange andre. Der er lavet en masse tests i samarbejde med disse software producenter for at sikre, at workstationens hardwareløsninger kan arbejde perfekt sammen med de pågældende softwareprodukter.

Når workstationen har disse ISV certifikationer betyder det altså, at denne workstation kan fungere med en masse forskellige programmer helt uden problemer. ISV certifikationerne er afgørende for, at en workstation kan kaldes en workstation og ikke blot er en ganske almindelig PC.

Du har helt sikkert allerede hørt om workstations før – i en eller anden forbindelse. Mange referer også til disse stationer som “arbejdsstationer”, og de er blevet populære i løbet af de senere år, hvor flere og flere finder dem selv bruge mange timer foran en computer på daglig basis.

Hvordan har en workstation indflydelse på dagligdagen?

En workstation – eller en arbejdsstation – påvirker både medarbejdernes arbejdsglæde og effektiviteten i dit firma. Lad os gå nærmere i dybden med disse to emner nedenfor.

Effektiviteten

På grund af disse ISV certifikater, kan en arbejdsstation påtage sig mange opgaver. Der er pludselig ikke den opgave, som er for stor eller besværlig. Med Lenovo arbejdsstationer på kontoret skal I ikke længere vente på, at programmet opdateres, downloades på ny, genstartes og mange andre processer, som hurtigt kan sætte en dæmper på en ellers produktiv arbejdsdag.

Medarbejdernes arbejdsglæde

Det er dejligt, når effektiviteten er i top og når I ikke behøver at bruge ressourcer og tid på at fikse tekniske problematikker. Dog er dette ikke meget værd, hvis ikke medarbejderne nyder deres arbejdsdag – og vi alle ved jo efterhånden, at glade medarbejdere er vejen frem.

Når effektiviteten kan være i top, betyder det dog også, at dine medarbejdere ikke behøver at rode rundt med dårlig software og derfor blot kan fokusere og nyde deres dag på arbejde. En workstation kan på samme vis som en god arbejdsstol være med til at optimere arbejdsglæden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *